Stucen lijkt een eenvoudige taak. Met een doe-het-zelf kit en een beetje kluservaring zouden de muren zó gestuct moeten zijn. Of toch niet? Veel handige huiseigenaren willen de verbouwing graag zelf uitvoeren. Maar zij onderschatten hoe moeilijk stucen kan zijn wanneer je het nog nooit eerder hebt gedaan. Waarom schakel je niet een professionele stukadoor in? Wij geven je 5 goede redenen om een stukadoor in te huren voor het stucen van de muren of het plafond.
Stucwerk kan een huis aanzienlijk opknappen en is daarnaast ook brandvertragend en isolerend. Maar wanneer je onderzoek doet naar de prijzen van stucwerk, kan dit afschrikken. Stukadoors bepalen hun eigen prijzen, waardoor het verschil vaak groot is. Wil je je huis een frisse opknapbeurt geven, maar niet teveel geld kwijt zijn aan het stucwerk? Wij geven je tips om te besparen op stucwerk.
Steeds vaker worden badkamers gestuct in plaats van betegeld. Niet alleen is het resultaat van stucwerk moderner en beter passend bij de woonwensen van de meeste huiseigenaren, maar het heeft nog veel meer voordelen. Wij vertellen in dit artikel waarom je de badkamer zou moeten stucen en uit welk soort stucwerk je kunt kiezen.
Stucwerk kan ook bestaan uit slechts één laag. Deze laag wordt dan opgespoten. Toch bestaat hoogwaardig stucwerk meestal uit drie lagen. De eerste laag bestaat uit een zogeheten voorstrijkmiddel dat direct op de ondergrond wordt aangebracht. Hier komt de tweede laag bovenop. Dit is de raaplaag, waarop vervolgens de afwerklaag wordt aangebracht. De afwerklaag is de laag die zichtbaar is. Hier wordt gekozen voor een gladde afwerking of juist voor een korrelige afwerking.
Stucen Stukadoor Muren Verbouwen Prijzen Besparen Geld Zelf stucen Badkamer Betegelen Opknappen Huis Professioneel Inhuren Plafond